خانمي 39 هستم كه قدم 160 سانتيمتر و وزنم 5/68 كيلوگرم است. دو بار زايمان سزارين داشتهام.چند بار رژيم گرفتم و به 58 كيلوگرم رسيدم، ولي چون بارداري دوم داشتم، از بعد زايمان دوم وزنم از 5/68 پايينتر نميآيد و فوقالعاده گزگز و بيحسي انگشتان دست و پا دارم. مدت دو ماه است كه اسيداوريكم بالا است، با اينكه گوشت زياد نميخورم و بيشتر سبزي و سالاد ميخورم. بيشتر اوقات در ناحيه صورت و دست و پا ورم دارم. چه كار كنم وزنم پايين بيايد. در روز پيادهروي زياد دارم (روزي يك ساعت) و با توجه به اينكه شهرستان هستم، به چه صورت ميتوانم از رژيمهاي شما بهرهمند شوم.
الف) در قبال عدم كاهش وزنتان، عامل عدم موفقيت جنابعالي ناشي از رژيمهاي كاهش وزن مكرري است كه هر از چندگاهي اجرا نموده و مجدداً بعلت عدم كنترل لازم مجدداً چاق شدهايد و اين موضوع باعث تغييراتي در set point يا نقطه غير قابل عبور از ميزان ذخيره انرژي بدنتان ميباشد كه سوختوساز شما را ممكن است تا 35 درصد نسبت به قبل كاهش داده باشد.
ب) معمولاً بعد از هر زايماني به اغلب مادران، مكمل آهن و كلسيم توصيه ميگردد. بهتر است به متخصصي كه عامل زايمان سركار بوده مراجعه و درخواست چكآپ از درون را دادها يا مايعات بدن نماييد، چرا كه گزگز و بيحسي انگشتان علل مختلفي دارد، مثل كمخوني، افزايش چربي خون، از شروع آرتروز مهرههاي گردن يا كمبود كلسيم ناشي از فقر ويتامين D3 و عدم استفاده كافي از منابع حاوي كلسيم به هر صورت. در هر حال وقتي علت معلوم و مشخص گردد درمانهاي هدفمند به سرعت موجبات شفاي سركار را فراهم ميسازد.
ج) علت افزايش ميزان اسيداوريك ناشي از ساخت بيشتر آن و دفع كمتر از طريق پيشاب ميباشد. خود اسيداوريك محصول نهايي سوختوساز پورين ميباشد كه از تركيبات بسيار ارزشمند و حياتي سلولهاي بدن مخصوصاً هسته سلول تلقي ميشود و در هر نوسازي هسته سلول پورين آزاد و از طريق بدن به شكل اسيداوريك در آورده ميشود. از اين رو مصرف بافتهاي حاوي هسته سلولهاي فراوان مثل جگر، دل، قلوه، سنگدان و پوست پرندگان و گوشتهاي كباب يا كنتالي شده بايد از برنامه غذايي حذف گردد، البته علاوه بر موارد پيشگفت مصرف نان و غلات تهيه شده از دانه كامل يا پرك شده يا سبوسدار، حبوبات مخصوصاً عدس، لوبياي سفيد، نخود و سويا و سبزيجات اسفناج، كنگر فرنگي، آرتيشو، كلم براكلي، انواع قارچ، ذرت، دانه خشخاش، كنجد نيز عوامل افزايش توليد اسيداوريك ميباشد.
از همه مهمتر رژيمهاي لاغري سريع ميباشد كه به علت كاهش فراوان ميزان انرژي و حذف مواد قندي فراتر از حد مجاز ايجاد سوخت ناقص و افزايش ميزان توليد تركيباتي كتوني مينمايد. افزايش ميزان كتون دو مكانيزم را تحت تاثير قرار ميدهد؛ عدم احساس گرسنگي و جلوگيري از دفع اسيداوريك. احتمال دارد ابتلاي سركار به افزايش سطح اسيداوريك ناشي از رژيمهاي مكررتان جهت كاهش وزنتان و عدم استفاده كافي از نوشيدن آب باشد.
د) ورم دست و پا و صورت نيز ممكن است بعلت كاهش توان كليهها در تنظيم ميزان آب بدن يا افزايش مصرف منابع غذايي حاوي سديم باشد و اگر اين رخداد در نزديكيهاي آغاز سيكل ماهانه بيشتر رخ بدهد احتمال كمكاري تيروئيد نيز وجود دارد و همچنين تخمدانهاي پليكيسك نيز در افزايش وزن بيتاثير نميباشد.
بنابراين يك آزمايش خون و ادرار كه سريعاً به انجام رسانيده شود و سونوگرافي كبد و كليه و تخمدانها بسيار راهگشا خواهد بود و اگر نتايج به دست آمده را به دنياي تغذيه منعكس نماييد، در چارچوب يافتههاي به عمل آمده، رهنمودهاي تأثيرگذار ديگري خدمتتان ارائه خواهد شد.