تب لاغری و تلاش برای داشتن اندامی باریک، معضلی است که طیف های مختلف جامعه به ویژه دختران و پسران جوان را به خود مشغول ساخته است و آنها را بی توجه به علم تناسب اندام، به سوی عوارض خطرناک جسمی و روحی می کشاند.
موج لاغری چندین دهه است که در جهان سرعت گرفته است، اما نحوه استفاده از آن دو رویه کاملا متفاوت دارد. برخی از افراد از این علم برای بازگرداندن سلامتی و برخی دیگر با روندی کورکورانه و افراط گرایانه، سبب ایجاد بیماری و عارضه های مختلف در جسم و جان خود و نسل بعد جامعه می شوند.
در این میان سودجویانی که تلاش می کنند از این کشش و نیاز طبیعی افراد به داشتن تناسب اندام سوء استفاده کنند و با تبلیغات گسترده رسانه های دیداری، شنیداری و مکتوب درون مرزی و فرامرزی افراد را به استفاده نادرست از داروها و وسایل ورزشی گاها بی تاثیر سوق دهند، کم نیستند.
این درحالی است که عدم آگاهی در مورد کم خواری یا زیادخواری به منظور کسب اندامی متناسب، می تواند زمینه ساز بسیاری از بیماری ها باشد.
رییس انجمن علمی غذا و تغذیه حامی سلامت ایران با حضور درجمع گروه اخبار علمی ایرنا در محل سازمان خبرگزاری جمهوری اسلامی در این باره گفت: اگر لاغر شدن بر مبنای اصول و علم تغذیه صورت نگیرد، ممکن است فرد به اندامی متناسب برسد، اما عوارض جانبی این اقدام که بر بدن و روح فرد باقی می ماند ممکن است با هیچ روش درمانی قابل جبران نباشد.
ˈسید ضیاء الدین مظهریˈ با بیان اینکه تب لاغری نه تنها جوانان ما بلکه بسیاری از جوامع را دربرگرفته است، گفت: این موج لاغری تیشه به ریشه نسل جوان امروز به ویژه دخترها می زند؛ این قشر از جامعه با پی گرفتن این روند نه تنها خود دچار بیماری های مختلف می شوند، بلکه از آنجایی که مادران فردا هستند، باعث ایجاد مشکلات جدی در نسل های آینده خواهند شد.